Haber

İran, İsfahan’daki askeri tesise saldırıdan İsrail’i sorumlu tuttu

İran, İsfahan kentindeki bir askeri tesise insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıdan İsrail’in sorumlu olduğunu ve saldırıya karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu açıkladı.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’na (ISNA) göre, İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Said Irevani, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e bir mektup yazdı.

İrevani mektubunda, 28 Ocak’ta İsfahan kentindeki bir askeri tesise düzenlenen baskına ilişkin ön incelemelerin, saldırının arkasında İsrail’in olduğunu gösterdiğini belirtti.

Mektupta saldırının uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirten İrevani, “İran, ulusal güvenliğini savunma ve Siyonist rejimin herhangi bir tehdidine veya yanlış girişimine gerekli gördüğü zaman ve yerde kararlı bir şekilde karşılık verme meşru ve doğal hakkını saklı tutar” dedi. .” ifadelerini kullandı.

İsfahan’daki askeri tesise saldırı

İran devlet televizyonu, 28 Ocak gecesi İran’ın İsfahan kentindeki Savunma Bakanlığı’na ait mühimmat üretim tesisinde büyük bir patlama meydana geldiğini duyurdu.

İran Savunma Bakanlığı da İsfahan’daki askeri tesise mikro insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlendiğini bildirdi.

The Wall Street Journal, 29 Ocak tarihli haberinde, ismi açıklanmayan Amerikalı yetkililer ve olayla ilgili bilgisi olan kişilere atıfta bulunarak, saldırıyı İsrail’in gerçekleştirdiğini yazmıştı.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Kurulu’na yakınlığıyla bilinen “Nurnews” haber sitesi, İsfahan’daki saldırıda kullanılan uçakların bir yabancı istihbarat teşkilatının yönlendirmesiyle Kuzey Irak’taki ayrılıkçı Kürt gruplar tarafından ülkeye getirildiğini duyurdu. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu