Ekonomi

Ibotta halka arz fiyatını 88 dolar olarak belirledi, 2,67 milyar dolar değerleme hedefliyor

Dijital pazarlama firması Ibotta, Walmart’ın da desteğiyle ilk halka arz (IPO) fiyatını hisse başına 88 $ olarak belirledi ve 2,67 milyar $’a kadar bir piyasa değeri hedefliyor. Şirket Çarşamba günü yaptığı açıklamada, daha önce belirlediği hisse başına 76 ila 84 dolar aralığını aşarak A sınıfı adi hisse senetlerinden 6,6 milyon hisse arz etmeyi planladığını duyurdu.

Ibotta’nın bu hamlesi, yapay zekaya olan ilginin arttığı ve son iki yıldır gerileme yaşayan ABD halka arz piyasasında iyimserliğin yeniden canlandığı bir dönemde geldi. Piyasanın ekonomi için potansiyel bir yumuşak iniş beklentisi, daha fazla teknoloji şirketini halka açılmayı düşünmeye teşvik etti.

2011 yılında kurulan Ibotta, markaların tüketicilere rutin alışverişlerinde promosyon teklifleri ve nakit geri ödeme ödülleri sunabileceği bir platform sağlıyor. Bu hizmet, alışveriş yapanlar tasarruf etmenin daha fazla yolunu aradıkça dijital kuponlara ve indirimlere yönelik artan talebi karşılıyor.

Halka arz, Goldman Sachs, Citigroup Global Markets ve BofA Securities gibi büyük finans kuruluşları tarafından yönetiliyor. Ibotta hisselerini New York Menkul Kıymetler Borsasında “IBTA” sembolü altında listeleyecek ve işlemlerin bugün başlaması bekleniyor.

Ibotta’nın hisselerinin başlangıç aralığının üzerinde başarılı bir şekilde fiyatlandırılması, yatırımcıların şirkete ve tüketicilere değer sunmak için perakendeciler ve markalarla ortaklıklardan yararlanan iş modeline olan güvenini yansıtıyor. Halka arz, Ibotta’ya faaliyetlerini genişletmek ve dijital pazarlama alanındaki pazar payını potansiyel olarak artırmak için ek sermaye sağlayacak.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-sultanbeyli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu