Yaşam

Harbiye Açık Hava’da Klasikler Geçidi

İBB Şehir Tiyatroları’nın Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda 76 yıldır sürdürdüğü Yaz Oyunları geleneği, tiyatro repertuarımızın klasikleşen oyunlarıyla devam ediyor.

Shakespeare’in 12. Gecesi ile başlayacak Yaz Oyunları, Rüstemoğlu Cemal’in Garip Hikâyesi ve İki Efendinin Uşağı oyunlarıyla devam edecek.

Açık Hava Yaz Oyunları, izleyicileri İngiltere, Girit ve İtalya coğrafyalarında, farklı kültürlerin atmosferinde üç keyifli geziye çıkarıyor.

William Shakespeare’in yazdığı, Serdar Biliş’in yönettiği 12. Gece, 24 Ağustos, 25 Ağustos 21.00,

Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği Rüstemoğlu Cemal’in Garip Hikâyesi; 26 Ağustos saat 21.00’de,

Yönetmenliğini Aslı Öngören’in üstlendiği, senaryosunu Carlo Goldoni’nin yazdığı İki Efendinin Uşağı; 27 Ağustos’ta saat 21:00’de sahnelenecek.

Maçların biletleri gişeden, https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/adresi ve İBB Şehir Tiyatroları mobil uygulaması.

İyi seyirler…

12. GECE

Shakespeare’in en sevilen komedilerinden biri olan Onikinci Gece’de, ikiz kardeşler Viola ve Sebastian bir gemi kazasından sonra birbirlerinin öldüğünü düşünerek birbirlerinden ayrılırlar. Viola, İlirya Dükü Orsino’nun hizmetine girmek için erkek kılığına girer. Orsino, sevimli Olivia’ya kur yapmakla görevlendirilir. Öte yandan Olivia, kız kardeşinin ölümünün ardından yas tutuyor ve artık erkek kılığına girmiş Viola’ya aşık olana kadar yoluna çıkan herkesi geri çeviriyor. Bu arada, Olivia’nın amcası Tobi, muhafazakar hizmetkar Malvolio’ya şamatalı bir oyun oynayarak, yanlış tanınma ve karşılıksız aşkla ilgili bu komik hikayeyi güzelce hararetlendiriyor. William Shakespearetarafından yazılmıştır Serdar Bilişyönettiği oyunda Ali Gökmen Altuğ, Bennu Yıldırımlar, Doğan Sevecen, Emrah Özertem, Ersin Umulu, Gürkan Başbuğ, Mehmet Avdan, Nilay Bağ, Özge Kırdı, Özge Özder, Seda Fettahoğlu, Senan Kara Tutumluer, Tolga Yeterrol alır.

RÜSTEMOĞLU CEMAL’İN EN KÖTÜ HİKAYESİ

Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde anavatanı Girit’ten sürgün edilen bir ailenin İstanbul, Çanakkale ve nihayet Ayvalık’a uzanan maceralı yolculuğu. Rüstem, Cemal ve hayatındaki diğer insanların bazen komik, bazen hüzünlü ama sıcacık hikayeleri.

Cengiz ToramanYazdığı ve yönettiği oyunda Esen Koçer, Levent Üzümcürol alır.

İKİ USTA SAHİBİ

Panté, kızı Dottore’yi oğlu Slvio ile evlendirmeye karar verir ve evinde bir tören düzenler. Gençler birbirlerine âşıktır ancak Panté’nin kızıyla evlenme sözü verdiği ve öldüğünü sandıkları Federico Rasponi’nin bu törene gelmesiyle işler karışır. Teolojik gelenekten beslenen İtalyan Halk Tiyatrosu Commedia Dell Arte’nin seçkin örneklerinden biri olan oyun, uşak Truffaldino’nun kurnaz nüktesiyle ilerleyerek seyirciye keyifli bir seyir sunuyor. carlo goldonitarafından yazılmıştır Aslı ÖngörenYönetmenliğini yaptığı oyunda Çağlar Ozan Aksu, Dolunay Pircioğlu, Eraslan Sağlam, Hamit Erentürk, Mert Şahit, Murat Bavli, Müslüm Tamer, Seda Çavdar, Volkan Öztürk, Yeliz Gerçek, Yılmaz Aydınrol alır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

nallihan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu