Ekonomi

Faiz artışı sonrası kredi taleplerinde görülen yatay seyir geçici olabilir.

“Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizini %17,5’e yükseltme kararı, kredi kullanmayı düşünen milyonlarca kişi için önemli bir dönüm noktası oldu. Piyasa beklentilerinin altında gerçekleşen bu kararın kredi kullanmayı planlayanları nasıl etkileyeceği merak konusu.

Enuygun Finans Ürünleri Kıdemli Müdürü Esin Abacı, “Faiz artış sürecinin devam edeceğini tahmin ediyorum. Bu durum kredi faizlerine de yansıdı. Haziran ayında yapılan faiz artışının ardından kredi faiz oranları yaklaşık 600 baz puan yükseldi. Bu trendin devam edeceğini düşünüyorum.”

Haziran ayındaki faiz artışının ardından ihtiyaç kredisi taleplerinde önemli bir değişiklik olduğunu belirten Abacı, “İhtiyaç kredisi başvurusunda bulunanlar haziran ayından itibaren bekle-gör stratejisi izledi. Haziran ayında yapılan faiz artışının ardından ilk iki haftada kredi başvurularında yüzde 10’luk bir düşüş oldu” dedi. Yukarı yönde kırılacağını tahmin ediyorum.”

Enuygun, faiz oranlarının seyri ve kredi piyasalarındaki trendler hakkında düzenli güncellemelerle bilgilendirmeye devam edeceğini duyurdu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu