Haber

Enkazdan eşi ve oğluyla birlikte kurtarılan emekli öğretmen: Bina yıkıldı

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremin vurduğu Adıyaman’da bir apartmanın enkazında eşi ve 12 yaşındaki oğluyla birlikte kalan emekli öğretmen Ebubekir Aküzüm (73) 4 saat sonra çevredekiler tarafından kurtarıldı. , yaşadıklarını anlattı. Binanın kağıt gibi çöktüğünü belirten Aküzüm, “Şiddetli depremden sonra çocuğumun kolundan tuttum. Çocuğu korumaya çalıştım. Üst katlar üzerimize çökünce yüzüstü kaldık.”

Adıyaman’da yaşayan emekli öğretmen Ebubekir Aküzüm, eşi Nevziye (51) ve oğlu Deniz Mahir (12) Aküzüm ile birlikte yaşadıkları apartmanın 2. katındaki evlerinde Kahramanmaraş merkezli depreme yakalandı. Aküzüm, eşi ve çocuğuyla birlikte çevredekiler tarafından enkazdan çıkarılarak 4 saat sonra tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Aküzüm’ün serçe parmağında kırık, elinde ve kolunda morluklar olduğu belirlendi. Ailesiyle Adıyaman’dan Batman’a gelen ve tedavisine devam edilen Aküzüm, taburcu olduktan sonra eşinin akrabasının evine taşındı. Sağ kolunda ve omzunda enkaz altında kalan ödem nedeniyle 3 kez ameliyat edilen ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ilkokul müfettişi olarak görev yapan Nevziye Aküzüm’ün tedavisi hastanede sürüyor.

Enkaz altında 4 saat kaldıktan sonra kurtarıldıklarını belirten Ebubekir Aküzüm, “Çocuk yanımda yatıyordu. Oğlum henüz 12 yaşında. Sarsıntıyı hissedince hemen uyandım. Kolunu tuttum. Oğlum ‘Koşun çabuk kalkın deprem var’ dedi. Hanım da yan odada yatıyordu çocuğun olduğu odada koşarak geldi oradan yatak odasının kapısı vardı ama ne ben kapıya yetişebildim ne de hanım kapıya gelebildi. orta, tam o şiddetli sarsıntı anında çocuğumun kolundan tuttum çocuğu savunmaya çalıştım üst katlar üzerimize çökünce yüz üstü döndük kaldık bina kağıt gibi çöktü binamız Adıyaman merkez Cumhuriyet Mahallesi 2.kat 3 numaradaydı.Orası yıkılmıştı.Enkazın içindeydik.Vatandaşlar tarafından kurtarıldık.Saat 07.30 ile 08.00 arası çocuk altımda olduğu için önce bizi hastaneye götürdüler ve sonra çocuğu çıkardılar. Oradan sağ olsunlar vatandaşlardan biri ben sizi hastaneye götüreyim dedi. Hastaneye götürdüler” dedi. Batman’da özel bir hastanede tedavi gördükten sonra ailesinin ve eşi yakınının evine giden Ebubekir Aküzüm, genel sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, “Depremde yaralandım. Yer altına sunta modül geldi” dedi. hem oğlumun hem de oğlumun sol kolu. Altında dik duruyor. Bu olduğunda ya tavan levhasıydı ya da tepeden duvardı ve üzerimize indi. Kafamı zar zor hareket ettirebiliyorum. Başımı çevirdiğimde çocuk ‘Baba senin bana verecek yükün var’ diyor. ‘Oğlum yıkılmıyorum, üzerimde blok var’ dedim. Ertesi gün yine orada kaldık. Hastaneden ayrıldık. Batman’a geldik. Sabah ambulans çağırdık ve 5 gün özel hastanede kaldık. 5 gün sonra taburcu olduk. dük. Birkaç gündür buradayız” dedi.

haberakcakale.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu