Haber

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: İsrail’in Gazze’ye saldırıları işgal ve soykırımdır

DSP Genel Başkanı Aksakal, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin, “Bu açık bir işgaldir, soykırımdır” dedi. söz konusu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Aksakal, partisinin merkez Kayapınar ilçesindeki il binasını ziyaret etti.

Partililer tarafından memnuniyetle karşılanan Aksakal, beyaz güvercini uçurdu.

Partililerle bir araya gelen Aksakal, Diyarbakır’ın partileri için önemli illerden biri olduğunu belirterek, şehirde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kentteki temasları kapsamında Diyarbakırlı anneleri ziyaret edeceğini belirten Aksakal, “Çocuklarına kavuşacakları günü büyük bir umut ve heyecanla bekliyorlar. PKK terör örgütünün de aynı şekilde kavuşmasını umuyor ve diliyorum. Bir an önce Türkiye’nin gündeminden tamamen çıkarılacak, onlar da (Diyarbakırlı anneler) çocuklarına kavuşacaklardır.” olacak.” dedi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen Aksakal, bu olayların tarihi bir sürece dayandığını ifade etti.

Aksakal şunları söyledi:

“Bu açık bir işgaldir, soykırımdır. Cumhurbaşkanımızın hem bu bölgede, hem Türk devletleri bölgesinde, hem de Avrupa’da ciddi diyalogları, istişareleri var. Türkiye’nin en kısa sürede etkili bir pozisyon alacağını düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

Aksakal daha sonra DSP İl Başkanı Ali Artun ve partililerin katılımıyla parti binasında düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu