Ekonomi

Dolar ve euro sakin! Gözler Fed’de

Dolar/TL yüksek seyrini korumaya devam ediyor.

Bankalararası piyasada dolar/TL 23,67 seviyesinde hareket ediyor.

Euro/TL 25.52 civarında bir süreç görüyor.

Merkez Bankası’nın 22 Haziran’daki Para Politikası Kurulu toplantısı izleniyor.

ABD’de enflasyonun Mayıs ayında yavaşlamasının ardından ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bugün açıklanacak para politikası kararları ve Fed Lideri Jerome Powell’ın toplantı sonrası açıklamaları yatırımcıların ilgi odağı oldu.

Bir süredir dünya ekonomilerinin temel sorunu olan enflasyon sınırlı da olsa gerilemeye devam ederken, resesyon endişeleri de ön plana çıkmaya devam ediyor.

ABD’de dün açıklanan bilgilere göre Mayıs ayında aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 4 artan Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE), beklentilerin altında kaldı. Böylece yıllık enflasyon Mart 2021’den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Enflasyon verilerinin ardından bugün Fed’in Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında politika faizini sabit tutması bekleniyor.

Öte yandan, enflasyonun halen Fed’in hedefinin oldukça üzerinde olması nedeniyle Temmuz ayı “şahin” fiyatlamaları etkilenmedi. Bankanın nihai faiz oranının yüzde 5,25-5,50 seviyesinde olacağı tahmin ediliyor.

Analistler, bugün açıklanacak para politikası karar metni ve Powell’ın yapacağı sözlerle yönlendirmenin değerine dikkat çekti ve bunlardan alınacak sinyallerin önümüzdeki dönemde Fed’in para politikasına ilişkin soru işaretlerini azaltabileceğini söyledi. .

mihaliccik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu