Ekonomi

Çin’de konut krizi derinleşiyor

Çin’de Salı günü yayınlanan resmi veriler, büyüme oranlarının hala pandemi öncesi seviyelerin oldukça üzerinde olduğunu söyledi. altındaAncak Temmuz ayında sanayi üretimi, perakende satışlar ve sabit kıymet yatırımları bir yıl öncesine göre ılımlı artışlar gösterdi.

Büyük bir geliştiricinin olası temerrüdüyle kredibilite sarsıldığından ve ev satışları düşmeye devam ettiğinden, gayrimenkul yatırımı daha da küçüldü.

Ek olarak, geçen ay güneybatıda ve son zamanlarda kuzey Çin’de şiddetli yağmur ve ölümcül seller ekonomik faaliyeti sınırladı ve muhtemelen inşaat ve altyapı projelerini engelledi.

Rakamlar, imalatçıların ve perakendecilerin alıcıları cezbetmek ve fazla envanteri hareket ettirmek için fiyatları düşürmesiyle Temmuz ayında gelen deflasyonu gösteren geçen haftaki ekonomik haberleri takip ediyor. İhracat ve ithalat da beklenenden daha fazla düşerken, tüketici ve işletme borçlanması geriledi.

Pekin, büyümeyi desteklemek için çeşitli taahhütlerde bulundu ve artan önlemler açıkladı, ancak önceki krizlerde uygulanan türden mali ve mali teşviklerden kaçındı. Daha zayıf bir yuan ve daha yüksek borç seviyeleri, daha fazla ihtiyatı harekete geçirdi.

Hükümet de yıl için yüzde bir civarında bir büyüme hedefi belirledi ve bu büyük teşvikler olmaksızın devam ediyor. Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre, Çin Halk Bankası Salı günü politika faizini %2,65’te sabit tutabilir.

haberderik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu