Haber

Çin Başbakanı Li Jiang, G20 Zirvesi’nde Biden ile görüştü

Çin Başbakanı Li Qiang’ın, Hindistan’daki G20 Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmede, “Çin’in gelişmesi ABD için bir tehdit değil fırsattır” dediği bildirildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Pekin’de düzenlenen günlük basın toplantısında Başbakan Li’nin zirve sırasında Biden ile kısa bir görüşme yaptığını doğruladı.

Sözcü Mao, Li’nin toplantıda “Çin’in gelişmesinin ABD için bir tehdit değil, bir fırsat” olduğunu vurguladığını belirtti.

Başbakan’ın iki ülke arasındaki temasları artırmak istediklerini belirten Mao, Başkan Biden’ın ayrıca “ABD, Çin ekonomisinin büyüdüğünü görmek istediğini ve bunun Çin’in büyümesine zarar vermeyeceğini” söylediğini belirtti.

Gayri resmi toplantı, iki ülkenin liderlerinin geçtiğimiz yıl Endonezya’nın Bali Adası’nda düzenlenen G20 Zirvesi’nde yüz yüze görüşmesinden bu yana gerçekleşen en üst düzey temas oldu.

Başbakan Li, Yeni Delhi’deki zirveye katılmayan Başkan Xi Jinping’in yerine Çin’i temsil etti.

Xi, düzenli olarak düzenlenen 2008 yılından bu yana G20 liderler zirvelerine kişisel olarak katılmayan ilk Çinli lider oldu.

ABD Lideri Biden, Hindistan’daki zirvenin ardından Vietnam’a yaptığı ziyarette, Xi’nin G20 Zirvesi’ne katılamamasıyla ilgili “Şu anda bazı zorluklarla uğraştığını” söyledi. Çin’in “ekonomik zorluklarla” karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Biden, G20 sırasında Çin Başbakanı Li Qiang ile görüştüğünü belirterek, “İstikrarı konuştuk. Kesinlikle çatışmacı bir görüşme değildi.” İfadesini kullandı.

haber-arguvan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu