İş

Çalışanların stres seviyeleri tüm zamanların en yüksek seviyesinde

Salgınla başlayan dönemin ardından yaşanan ekonomik sıkılaşma, Rusya-Ukrayna savaşı, ekonomik belirsizlikler, jeopolitik gerilimler ve Kovid-19’un yeni varyantlarla tekrar edeceği endişesi iş gücündeki gerilim seviyelerine de yansıdı. Bu etkinin matematiksel karşılığı, işyeri danışmanlığı ve küresel araştırma alanlarında faaliyet gösteren Gallup’un her yıl işgücünün genel durumuna ışık tutan İşyerinin Durumu raporunda görüldü. Gallup raporuna göre, dünya çapındaki anket katılımcılarının %44’ü önceki gün işyerinde “çok fazla stres yaşadıklarını” belirtti. Çalışanların gerginlik seviyeleri 2020’den bu yana izlediği yükseliş eğrisini sürdürerek rekor seviyelerini korudu.

Dünya Ekonomik Forumu’nun içinde bulunduğumuz dönemi polikriz çağı olarak nitelendirdiğini kaydeden MCC Fatih Elibol, konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşarak, performans koçluğunun işyerindeki gerilimi azaltmanın formülü olabileceğine dikkat çekti.

5 çalışandan 3’ü sessiz istifada

Gallup’un hazırladığı araştırmada neredeyse 5 çalışandan üçünün sessiz istifa durumunda olduğu görüldü. Sessiz istifanın, çalışanların yalnızca kendilerinden bekleneni yapıp daha fazlası için çabalamamaları ve şirketlerine olan bağlılıklarının azalması durumunu tanımladığını hatırlatan MCC Fatih Elibol, Avrupa’ya verdiği eğitimlerle liderlerin koçu unvanını kazandı. Parlamento ve Lordlar Kamarası, şunları söyledi: “Küresel gelişmeler, giderek zorlaşan yaşam koşulları, artan yaşam koşullarının maliyetleri, insanların geleceğe dair umudunu kaybetmesine ve aktif bir yaşamdan vazgeçmesine neden oluyor. Meslek hayatında tatmin olamayan, potansiyelinin gerisinde kaldığına inanan kişilerin hayatla bağları kopar. Ancak insanın en iyi versiyonuna ulaşması ancak gerçek sorular sorarak gerçek benliğine ulaşmasıyla mümkündür. Mentorluk veya eğitimin çok ötesinde, bireylere yaşam anlayışı kazandırmayı amaçlayan performans koçluğu bu noktada devreye giriyor” dedi.

Geçtiğimiz aylarda dünyaca ünlü iş dünyası dergilerinden Forbes tarafından “Hayatın Ustası” olarak tanımlanan ve Uluslararası Koçluk Federasyonu tarafından Master Sertifikalı Koç (MCC) unvanına layık görülen Fatih Elibol, şunları söyledi: , “Herkes hayatının dizginlerini eline almak, her ortamda en iyi performansını sergilemek ister. İnsanlar farkında oldukları potansiyelinin farkına varmak isterler. İnsanlar bunu ancak amaçlarını ve varoluş nedenlerini keşfederek, ne yaptığını bilerek başarabilirler. Bunu başarabilenler, güçlerini, hayattan ve hayallerinden aldıkları tatmini kimsenin çalmasına izin vermezler.Transaksiyonel analiz ve Gestalt gibi metodolojiler.Kullandıkları ELB koçluk modelimizle bunu başarabilirler. Dünyaca ünlü lider ve girişimcilerin başarıya giden yolda, bireylerin sadece iş yerindeki gerginlik hissini azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda gerçek performanslarına ulaşmalarına da yardımcı oluyoruz.Özellikle Gestalt çok özel bir formül ve binlerce müşterimiz, yüzlerce şirketimiz var. Tek seansta başarıya doğru ilerleyenler. 59 ülkede uyguladığımız ELB yöntemini daha fazla bireye ulaştırmak için Ocak 2022’de Gelecek Bugün Başlıyor Derneği’ni kurduk. 38 saatlik eğitimimi tamamlayıp profesyonel koç olan 200’ü aşkın üyemizle dünyanın en verimli koçluk modelini bireylere, sivil toplum kuruluşlarına ve şirketlere aktarıyor; “İnsanlara engelleri aşmaları ve gerçek benliklerine ulaşmaları için rehberlik ediyoruz” dedi.

“Kendini daha iyi hissetmenin yolu bugünden başlar, yarın değil”

MCC Fatih Elibol, belirsizlik ortamında insanların kendilerini gerçekten neyin mutlu edeceğine, hangi işi yapmak istediklerine, kimleri yanında tutmak istediklerine karar vermelerinin zorlaştığını belirterek, değerlendirmelerini şu sözlerle tamamladı: “ Bu durum sadece iş yerinde değil hayatın her alanında gerilimi körüklüyor. Amacı konusunda kararsız olan, amacını seçmekte zorlanan, kendisine neyin yakıştığını, neyin kötü olduğunu keşfetmekte zorluk çeken insanların tatmini giderek azalıyor. Ancak daha güzel hissetmenin yolu yarın değil, bugün başlıyor. Sloganımız, kitabımın da adı olan Gelecek Bugün Başlıyor. ELB koçluk modelimiz hayatta ve iş hayatında atılacak adımları netleştirmek için yarını beklemez. Bugünden itibaren keşfetmeye, öğrenmeye ve aşmaya odaklanır. Başarılı, huzurlu ve mutlu bir geleceğin koçlukla var olduğuna inanıyor ve bu amaçla her gün daha iyi projelere imza atmak için çalışıyoruz.

Temsil ettiğimiz okul, bireyleri güçlü ve sağlam bağlarla yaşamda yer alan, ilgi ve bağlantılarında başarılı, mutlu ve doyumlu yaşamlar süren bireyler haline getirmeye odaklanmaktadır. Çünkü bizce koçluk dünyayı değiştirecek. Bunu yaparken gerçek sorular sorarak kişinin potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefleyen profesyonel bir koçluk yaklaşımı kullanıyoruz. Gelecek Bugün Başlıyor Derneği kapsamında sunduğumuz koçluk eğitimlerinin yanı sıra bu disiplinle tanışmak isteyen herkesin katılabileceği kitap kulübü, ideoloji, sosyoloji ve psikoloji atölyeleri gibi etkinlikler de düzenliyoruz. kendisi daha iyi işler üretir, daha iyi bağlantılar kurar, daha iyi toplumlar yaratır. Bu nedenle tüm odak noktamız insandır.”

samsat-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu