İş

Bulgar-Türk İşadamları Derneği Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Toplantı Gerçekleştirdi

Bulgar-Türk İşadamları Derneği (BULTİŞ) üyeleri, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

ETSO’dan yapılan açıklamaya göre, toplantıda farklı sektörlerde faaliyet gösteren Türk ve Bulgar iş insanları ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ETSO Başkanı Sezai Irmak, görüşmelerde sektörel yatırımlar ve olası projelerin ele alındığını belirtti.

Verimli bir toplantı gerçekleştiğini belirten Irmak, şöyle konuştu:

“BULTİŞ ile şehrimizde görev yapan iş insanlarımızın Balkanlara giden yolunu açmaya çalıştık. Derneği ilk ziyaret eden biz olduk. Onlar da bize çok faydalı ve kapsamlı bir ziyarette bulundular. Kültürlerarası sosyo-ekonomik yapıyı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Ekonomik yapımızı iş insanlarımızın katkılarıyla ihracatımızın önünü açarak, ülkelerimizin ticaret hacmini genişletiyoruz.” “Sanayi ve sanayi alanında başarılı işbirliklerine imza atmayı hedefliyoruz.”

Dünya Tütüne Hayır Günü

Yeşilay Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak, tütün ürünleri ve elektronik sigaranın halk sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti.

Bayrak, Dünya Tütüne Hayır Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sigaranın birçok hastalığa neden olduğunu belirtti.

Bayrak, Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen “Bırakabilirsin” taşınabilir uygulamasının tütün bağımlılığından kurtulmak isteyenlere ihtiyaç duydukları desteği sağladığını belirterek, onları sigarayı bırakmaya davet etti.

Yeşilay’ın bağımlılıklarla mücadele ettiğini belirten Bayrak, “2015 yılında kurulan Yeşilay Danışma Merkezleri (YEDAM) ile bağımlı bireylere ve yakınlarına ayaktan ücretsiz psikososyal destek hizmeti veriyor. 81 ilde toplam 107 YEDAM bulunuyor. Türkiye ve KKTC’nin.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu