Haber

BM Komiseri Türk, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle 8 bin 66 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, yaklaşık bir yıl önce başlayan Rusya-Ukrayna savaşında 8 bin 6 sivilin hayatını kaybettiğini, 13 bin 287 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Türk, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Şubat 2022’de başlayan Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Savaş nedeniyle 8 bin 6 sivilin hayatını kaybettiğini, 13 bin 287 kişinin de yaralandığını belirten Türk, Ukrayna’nın doğusunda yaşanan çatışmalar nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Türk, “Bugün yayınladığımız bu rakamlar, geçen yıl 24 Şubat’ta Rusya’nın silahlı saldırılarının başlamasından bu yana insanların yaşadığı kayıp ve ızdırabı gözler önüne seriyor. Aralık 2022’de Ukrayna’yı ziyaret ettiğimde acısını yerinde gördüm. Verilerimiz sadece bu. buzdağının görünen yüzü. görünen yüz.” değerlendirmesini yaptı.

Sivillerin dayanılmaz bir bedel ödediğine dikkat çeken Türk, soğuk kış aylarında elektrik ve su kesintilerinin yaşandığını kaydetti.

“Barışa giden yolu bulmak giderek zorlaşıyor”

Ukrayna’da yaklaşık 18 milyon kişinin insani yardıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Türk, yaklaşık 14 milyon kişinin de evlerinden edildiğini bildirdi.

Ukrayna’da her geçen gün uluslararası insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerinin yaşandığına dikkati çeken Türk, “Her geçen gün artan acı ve yıkımla barışa giden yolu bulmak giderek zorlaşıyor.” terimini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu