Ekonomi

Bitcoin yatırımcıları 2020 sonrası değişimde kendi velayetini tercih ediyor

NEW YORK – CryptoQuant Pro’dan gelen son veriler, varlıklarını borsalardan kendi saklama cüzdanlarına giderek daha fazla taşıyan Bitcoin yatırımcıları arasında önemli bir davranış değişikliğine işaret ediyor. 2020 yılından sonra dikkat çeken bu trend, Bitcoin’i aşırı satarak elde tutma tercihinin arttığını gösteriyor. Bu değişiklik, 2013’ten 2020’ye kadar borsalardaki Bitcoin rezervlerinde gözlemlenen istikrarlı artışla tam bir tezat oluşturuyor.

Bugün itibarıyla borsa cüzdanlarında tutulan Bitcoin miktarı yaklaşık 2,04 milyon BTC, yani yaklaşık 73,3 milyar dolar değerinde. bu numara Bitcoin’in Toplam dolaşımdaki arzın onda birinden fazlasını temsil ediyor ve 2020’deki zirvesine göre önemli ölçüde üçte bir oranında düşüş gösterdi. Borsada tutulan Bitcoin’deki düşüş, piyasa dinamiklerinde potansiyel bir değişime işaret ediyor. Varlıklarını elinde tutmayı seçen yatırımcılar borsalarda satın alınabilecek Bitcoin miktarını azaltabileceğinden, gelecekteki boğa piyasaları daha düşük alıcı faaliyetlerinden etkilenebilir.

Ek olarak, kendi kendine depolamaya yönelik bu eğilim aynı zamanda depolama riskinde de azalma anlamına geliyor. Yatırımcılar, FTX çöküşü gibi yüksek profilli olayların ardından dijital varlıklarını nerede saklayacakları konusunda daha temkinli olmaya başladı. Tarihsel olarak döviz rezervlerini karakterize eden büyük spekülatif arza rağmen, Bitcoin’in fiyatı olağanüstü talep nedeniyle 2021’de rekor seviyelere yükseldi ve bu durum, azalan döviz likiditesi karşısında bile kripto para biriminin dayanıklılığını ve yatırımcı güvenini ortaya koydu.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu