Haber

Bekir Bozdağ: 279 komisyon hasar tespiti yapıyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ deprem bölgesinde.

Bozdağ, Güvenlik ve Acil Durum Uyum Merkezi’nde (GAMER) yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tüm konut stokunun elden geçirilmesi

“Diyarbakır’da 279 kurul tarafından hasar tespit çalışmaları hızla yapılıyor.”Bakan Bozdağ, Diyarbakır merkezde bugüne kadar bina bazında yüzde 57, daire bazında yüzde 87 oranında tespit çalışmalarının tamamlandığını kaydetti:

Diyarbakır’ın tüm ilçe ve köyleri de dahil olmak üzere tüm konut stokunu elden geçirerek hasar tespit çalışmalarını kısa sürede tamamlayacağımızı belirtmek isterim.

Bozdağ verileri paylaştı

Şimdiye kadar 126 harap bina, 599 bağımsız bölüm, 74 acil yıkılacak bina, 519 bağımsız bölüm, 959 ağır hasarlı bina, 7 bin 341 bağımsız bölüm, 1196 orta hasarlı bina ve 12 bin 546 bağımsız bölüm, Diyarbakır’da bugüne kadar Diyarbakır’da hafif hasarlı bağımsız bina sayısı 12.268, bağımsız bölüm sayısı ise 113.604 oldu.

Hasarsız bina sayısı 31 bin 354

Bozdağ, hasarsız bina sayısının 31 bin 354, bağımsız bölüm 236 bin 97 olduğuna değindi.

Adalet Bakanı Bozdağ, bu çalışmaların yakın zamanda tamamlanacağını sözlerine ekledi.

“Tüm ihtiyaçlar karşılandı”

Barınakta yaşanan sorunlara hızla müdahale edildiğini anlatan Bozdağ, bir yandan kapalı yerlerin tahsis edildiğini, diğer yandan çadır kentlerin kurulduğunu ve yurtların tahsis edildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

Geçen sefer ilk defa 200 bine yakın kişiyi burada ağırladık. Bütün ihtiyaçları karşılandı ancak bu kesintili barınma merkezlerinde barındırdığımız insan sayısı, hasar tespit çalışmalarının ilerlemesi ve evleri sağlam olan vatandaşlarımızın evlerine nakledilmesi nedeniyle önemli ölçüde azaldı.

“Diyarbakır’da barınma sorununu önemli ölçüde aştık”

Yaklaşık 200 binden 10 bin 654’e düştü. Konaklama yerlerine baktığımızda 1850 çadırkent, 4 bin 948 KYK yurtlarımız var. Diyarbakır’da barınma sorununu büyük ölçüde aştık.

Gözden kaçırma Bekir Bozdağ: Depremzedelerimizin tüm ihtiyaçları karşılandı Haberin Detayları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu