Haber

Bakanlıktan ‘soğan’a veri açıklaması

ANKARA (İGFA) – Türkiye’de soğan üretimi ve arzına ilişkin veriye dayalı açıklama Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, son 10 yılın ortalamalarına göre yılda 2 milyon 100 bin ton kuru soğan üretildiğini, 2022 yılı kuru soğan üretiminin ise 2 milyon 350 bin ton olduğunu duyurdu. başarılmış görünüyor”.

TÜİK bilgilerine atıfta bulunan Bakanlık yaptığı açıklamada, “2021-2022 pazarlama yılında kuru soğanın yurt içi tüketim ölçüsü 2 milyon 87 bin ton, yeterlilik oranımız ise yüzde 114,7. Bu bilgilere bakıldığında kuru soğanın “Yaşadığımız topraklar ve farklı coğrafi bölgelerimizde değişen iklim özellikleri, ülkemizin bir bölgesinde hasat yapılırken diğer bölgesinde hasat yapılmasına olanak sağlıyor. Böylece insanımızın beslenme ihtiyacı kesintisiz olarak karşılanmış oluyor.”

TURFANDA SOĞANINDA İLK HASATLAR YAPILDI

Açıklamada, geçen yıl hasat edilen ve depolanan kuru soğanın tüketimi yıl boyunca devam ederken, özellikle güney illerinde yeni üretim döneminin ilk hasadının başladığı da duyuruldu.

Bu kapsamda Adana ve Hatay’da nisan ayı itibarıyla birinci sezon soğan hasadının başladığı, bu iki ilde geçen yıl 272 bin ton olan bu üretimin bu yıl 284 bin tona çıkmasının beklendiği kaydedildi. .

saricam-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu