İş

Bakan Şimşek: “Öğrenciler, kara para aklayan, terörü finanse eden kişilere hesaplarını kullandırmasın.”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üniversite öğrencilerini gelir elde etmek amacıyla banka hesaplarını kara para aklayan veya terörü finanse eden kişilere kullanmamaları konusunda uyardı.

Şimşek, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla yürütülen çalışmaları anlattı.

Bu suçların önlenmesinde kamuoyunun bilinçlendirilmesinin kritik rolünü göz önünde bulundurarak bilinçlendirme faaliyetlerine değer verdiklerini vurgulayan Şimşek, özellikle üniversite öğrencilerinin “hesap kullanma” faaliyetlerinde bulunabileceğini söyledi.

“Geleceklerini karartmamalılar”

Şimşek, MASAK’ın bu konuda üniversite öğrencilerine gerekli bilgilerin verilmesi amacıyla Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iş birliği yaptığını belirtti. “Üniversite öğrencileri, banka hesaplarının kara para aklayan veya terörü finanse eden kişiler tarafından gelir elde etmek amacıyla kullanılmasına izin vermemelidir. Gençler bilerek veya bilmeyerek geleceklerini karartmamalıdır. Bu durum, kara para aklayan veya terörü finanse eden kişilerin büyük miktarda para transferi yapması anlamına gelmektedir. paranın izini kaybedecek miktarda para.” “Nihai hedeflerine ulaşmalarını sağlar.”söz konusu.

Şimşek, bu kapsamda mesleki eğitimdeki öğrencilerin staj bedeli için açtığı hesaplara dikkat çekti. “Hesaplarının kullanılmasına izin verenler ileride hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir. Gençler bilmeli ki, bilmeden bu faaliyetlere karışsalar bile suçlu durumuna düşecekler ve geleceklerini karartma riski var.”dedi.

Şimşek, bu durumun önüne geçmek için MASAK’ın ilk olarak RTÜK ile işbirliği yaptığını ve TRT’nin hazırladığı kamu spotunun televizyon kanallarında yayınlanmaya başladığını belirtti.

“Ortaokul çağındaki gençlere de bilgi verilecek”

Şimşek, MASAK’ın üniversite öğrencilerini bilinçlendirmek amacıyla hazırladığı posterlerin üniversitelere gönderilmek üzere YÖK’e iletildiğini de anlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

Şimşek, suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesi amacıyla yasal mevzuatı ve MASAK’ın kurumsal yapısını güçlendirerek bu konularda kamuoyunu güçlü bir şekilde bilgilendirmek amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. “Kara parayla mücadele vergi kayıp ve kaçakçılığının önlenmesi açısından da önemli. Devletin gelir kaybına yol açacak her türlü kayıt dışı işlemi yakından takip edeceğiz.”İfadelerini kullandı.

“Yargı makamlarıyla işbirliği kesintisiz devam ediyor”

MASAK’ın suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesi konusunda kolluk kuvvetleri ve adli makamlarla işbirliği içinde çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:

Bu haber ilk olarak Ekonomi Dünyası internet sitesinde yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu