Ekonomi

Alibaba hisseleri: Morgan Stanley geri alım faaliyetlerinin hızlandığını gözlemledi

Alibaba (BABA) son mali açıklamasında, hisse senedi geri alım programında önemli bir artış olduğunu ve Ocak-Mart 2024 döneminde toplam 4,8 milyar dolar karşılığında 524 milyon hisse geri aldığını bildirdi.

Morgan Stanley analistlerinin Çarşamba günü yayınladıkları bir nota göre bu, “2024 mali yılının ilk çeyreğinden üçüncü çeyreğine kadar ortalama 2,6 milyar dolarlık üç aylık geri alım oranına kıyasla önemli bir artışı” temsil ediyor.

Bu geri alımlardan sonra ve Çalışan Hisse Senedi Sahipliği Planı (ESOP) için hisse tahsisi dikkate alındığında, Alibaba 2024 mali yılı boyunca toplam hisse sayısını etkin bir şekilde %5,1 oranında azalttı.

Analistler, “Son 12 aydaki geri alımlar (toplam 12,5 milyar dolar) artı temettü (2023 mali yılı için toplam 2,5 milyar dolar) %8’lik bir getiriye eşit olacaktır” dedi.

Alibaba hisselerinin fiyatı Çarşamba günü New York’ta günü %0,6 düşüşle tamamladı.

Morgan Stanley analistleri ayrıca, Alibaba’nın yıl boyunca ana faaliyetlerinin merkezinde yer almayan işletmelerden elden çıkarma stratejisini uygulamaya devam ettiğini belirtti.

Alınan önlemler arasında Xpeng’deki sahipliğini daha da azaltmak ve Bilibili’deki hisselerini elden çıkarmak yer alıyor. Ayrıca, Cainiao konferans görüşmesi sırasında Alibaba yönetimi, ekspres teslimat şirketlerinin iş modelindeki kritik rolünün altını çizdi.

Sonuç olarak şirket, bu tür işletmelerdeki paylarını satmayı planlamadığını belirtti.

“Sermayeyi yönetme stratejisinin bir parçası olarak, şirketin daha düzenli güncellemeler sunmasıyla birlikte, hissedarlara daha fazla getiri sağlamak için gerekli olmayan işletmelerin satışının muhtemelen devam edeceğini tahmin ediyoruz” diyen analistler, Alibaba’nın hisse senedi değerinin zaman içinde devam eden istikrarına katkıda bulunabilecek bir taktiği ima etti.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

aslanapa-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu