Ekonomi

Akaryakıt fiyatlarındaki artış pompaya da yansıdı! Motorinin litresi 40 lirayı aştı

Döviz kurları ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle akaryakıt fiyatları sürekli değişirken, son artışlara bu gece bir yenisi daha eklendi. Motorin fiyatlarında beklenen 2 lira 3 kuruşluk artış pompaya da yansıdı.

MOTORİN 40 LİRAYI AŞTI

Artışla birlikte motorinin litresi İstanbul’da 40 lira 3 kuruşa, Ankara’da 40 lira 57 kuruşa, İzmir’de 40 lira 75 kuruşa çıktı.

FİYAT 4 AYDA İKİ KATINDAN FAZLA ARTTI

Akaryakıt fiyatlarında son dönemde art arda artışlar yaşanıyor. Mayıs ayında yapılan seçimler öncesinde akaryakıtın litre fiyatı 19 lira, mazotun litre fiyatı ise 18 lira civarındaydı. Akaryakıt fiyatları 4 ayda iki kattan fazla arttı.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye’de akaryakıt ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı elde edilmektedir. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken Akdeniz-İtalya piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belirli bir fiyat değişim farkı ile gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilmektedir. Bu hesaplama sonucunda dağıtım şirketlerinin uyguladığı fiyatlar rekabet ve özgürlük nedeniyle şirketlere ve şehirlere göre biraz farklılık gösterebilmektedir.

haber-saray.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu