Ekonomi

Adım adım 14 Mayıs’a… Yüksek Seçim Kurulu’nda ‘deprem mağdurları’ toplantısı

Kahramanmaraş merkezli sarsıntının yaralarını sarmaya çalışan Türkiye, adım adım 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere gidiyor.

Hürriyet gazetesinin haberine göre;Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) yapılan toplantılarda, depremde yıkılan mahallelerin aynı seçim ortamı olması nedeniyle birleştirilebileceği değerlendirilirken, nüfus müdürlüklerinin de numaralandırma çalışması yapabileceği gündeme getirildi. ve buna göre seçmen listeleri oluşturulabilir.

AK Parti yetkili isimleri, “Örneğin 1 numaralı çadırda aşağıdaki kişiler yaşıyor. 1 nolu çadır kent Hatay’da 1. Yani yıkılan mahallelerle çadır kentler birbirine bağlanabilir. Belediye başkanlığı seçimi olmadığı için önemli değil. Çünkü siz Hatay’a oy veriyorsunuz”söz konusu.

Kanıt olarak fatura istenmeyecektir.

Son görüşmede göç nedeniyle deprem bölgesinden nakil için gerekli olan ‘fatura’ gibi belgeler istenmeyecek. Vatandaşların depremzede olduklarını ve hangi adreste kaldıklarını beyan etmeleri yeterli olacaktır.

Haberlerde; Konteyner ve çadır kentlerde kalanların yeni kimliklerine sahip olmaları için nüfus müdürlüklerinin AFAD ile koordineli olarak çalışmaya başladığı da belirtildi.

“Nüfus müdürlükleri, eski kimliği olanların parmak izini alıp yeni kimlik veriyor, yeni kimlik alıp kayıt yaptıranlara yeniden kimlik veriyor veya geçici kimlik kartı veriyor”adlı yazıda “Ayrıca başka bir şehre gelip de kütüğüne dikkat etmeyen ve evi yıkıldığı için adresi silinen depremzedeler de “son kayıt oldukları” yerde oy kullanabilecekler.terimler kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu