Haber

ABD, Hartum Büyükelçiliğini Tahliye Ediyor

Sudan’daki çatışmaların devam etmesi Washington’u harekete geçirdi.

ABD medyasında Dışişleri Bakanlığı’nın Kongre’ye Sudan’daki güvenlik durumunun Hartum Büyükelçiliği’nin düzenli tahliyesine artık izin vermediği, Hartum Havalimanı’nın kapatılıp hasar gördüğü ve askeri tahliye gerekeceği yönünde bilgi verdiği iddia edildi. .

Dışişleri Bakanlığı bu konuda herhangi bir açıklama yapmazken, Savunma Bakanlığı (Pentagon) Hartum’daki büyükelçiliğin olası tahliyesi için bazı planlar yapıldığını duyurdu.

Pentagon sözcüsü Yarbay Phil Ventura, “Savunma Bakanlığı, ABD Afrika Komutanlığı aracılığıyla Sudan’daki durumu izliyor ve çeşitli ihtimaller için dikkatlice planlıyor. Bu bağlamda, ABD Büyükelçiliği personelinin Sudan’dan güvenli bir şekilde ayrılmasını sağlamak için gerektiğinde harekete geçmek üzere bölgede ek yetenekler konuşlandırılmıştır.” ifadeleri kullandı.

Ventura, güvenlik endişelerini gerekçe göstererek olası planlama ve konuşlandırma hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi reddetti. Amerikan medyasına konuşan bazı kaynaklar, ABD’nin Cibuti’ye asker göndermeyi planladığını da öne sürdü.

haber-elmali.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu