Ekonomi

ABD bölgesel banka hisseleri CRE endişeleri nedeniyle düşüşe devam ediyor

ABD bölgesel bankacılık hisseleri Cuma günü daha da düştü ve New York Community Bancorp’un (NYSE:NYCB) özellikle ticari gayrimenkul (CRE) bölümünde kredi zararları için artan karşılıkları vurgulayan fayda raporunun tetiklediği iki günlük kayda değer düşüş devam etti. Bankanın kredi zararı karşılıklarını %345 oranında artırma kararı, mevcut yüksek faiz oranları ve uzaktan çalışmanın ofis alanı talebi üzerindeki etkisi nedeniyle olası temerrütlere ilişkin endişeleri artırdı.

NYSE:NYCB hisseleri önemli ölçüde düştü ve son iki seansta değerlerinin neredeyse yarısını kaybetti, ancak Cuma günü volatilite nedeniyle %0,8’lik küçük bir artış gördüler. Bu düşüş eğilimi KBW Bölgesel Bankacılık Endeksi’ne de yansıdı ve endeks %1,9 gerileyerek üst üste dördüncü seansını da kayıpla kapatma yolunda ilerliyor.

Satışlar yatırımcı duyarlılığını etkiledi ve BofA analistleri, makroekonomik durum, Federal Rezerv politikaları ve kar varsayımları konusunda daha fazla netlik oluşana kadar piyasa tepkisinin yatırımcılar arasında temkinli bir duruşa yol açabileceğini öne sürdü.

NASDAQ:VLY (Valley National Bancorp), NYSE:CMA (Comerica) ve NYSE:CFG (Citizens Financial Group) gibi diğer orta ölçekli bankaların hisseleri de %1,5 ile %3 arasında düşüş gösterdi.

İlgili bir haberde, Japon Aozora Bank’ın hisseleri önemli bir düşüş yaşadı ve ABD ofis kredileri için önemli miktarda kredi zararı karşılığı ayırmasının ardından Tokyo’da üç yılın en düşük seviyesine geriledi. Perşembe günü yapılan bu duyuru, CRE pazarına ilişkin mevcut endişeleri artırdı.

Citi analisti Keith Horowitz, piyasadaki mevcut tepkiye rağmen bölgesel bankalar için uzun vadeli olumlu bir görünüm ortaya koyuyor ve takip ettikleri büyük bankaların faiz kredilerine odaklandığını ve yabancı bankaların karşılaştığı CRE sorunlarının ABD için en doğru gösterge olmayabileceğini vurguluyor. bölgesel bankacılık bölümü

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu