Haber

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Orta Doğu ülkelerini ziyaret edecek

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze ile ilgili bazı Orta Doğu ülkelerini ziyaret edecek.

Borrell, sosyal medyadan yaptığı açıklamada bu hafta İsrail, Filistin, Bahreyn, Suudi Arabistan, Katar ve Ürdün’ü ziyaret edeceğini belirtti.

Gazze’ye insani yardım erişimi ve siyasi konularda bölge ülkeleriyle istişarelerde bulunacağını belirten Borrell, “İki devletli çözüme uzanan bir siyasi ufka ihtiyacımız var. Bu ancak diyalogla başarılabilir.” dedi.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı “İsrail’in Filistinliler’e ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine yanıt vermek” gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı başlatırken. -Aksa”nın ardından İsrail ordusu da ağır hava koşulları nedeniyle Gazze Şeridi’ne saldırdı. bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda 45’i olmak üzere 363’ü asker 1.200 İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu. İsrail’e göre Kassam Tugayları’nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre ölenlerin sayısı 11 bin 180’i aştı; bunların en az 4 bin 609’u çocuk, 3 bin 100’ü ise kadındı. Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 186 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze’de on binlerce yaralı ve sivilin barındığı onlarca hastanenin kampüslerini veya ana binalarını tahliyeye zorlamak için vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 73 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu