Teknoloji

90 bin görüntü bir araya getirilerek Güneş’in bu büyüleyici görüntüsü ortaya çıktı

2 son derece yetenekli fotoğrafçı tarafından Harika bir güneş fotoğrafıgeri çekildi. Andrew McCarthyVe Jason Guenzel, Güneşimizin yüzey özellikleri ve en etkileyici olanı, yıldızımızın kolundan (dış kenarı) uzanan. sarmal bir plazma filamanıgösteren büyüleyici bir mozaik yarattılar.

Güneş bir yandan diğer yana 109 Dünya çapındave bu filaman 14 Dünya’ya eşdeğer bir aralığa kadar uzanan Bu, Dünya ile Ay arasındaki mesafenin yaklaşık yarısı anlamına gelir.

Helios Füzyonu “adını verdikleri fotoğraf tek bir enstantane değil, McCarthy tarafından çekilmiş ve Guenzel ile işlenmiş yaklaşık 90.000 başka görüntünün inanılmaz bir mozaiğidir. Başlangıçta, tüm Güneş diskinin bu inanılmaz net görüntüsünü elde etmek için, 200 bin fotoğraf çekildi . Fotosferin çalkalanması, bazı güneş lekeleri ve plazma parçacıklarının yanı sıra dramatik kasırga benzeri inanılmaz bir resim oluşturuyor.

Ekip ayrıca bir adım daha ileri gitti. Guenzel’in 2017 Büyük Amerikan Tutulması Güneş koronası sırasında çekilen Solar Corona’nın bir görüntüsünü kullanarak ve bunu NASA’nın SOHO’sundan alınan verilerle birleştirerek, aksi takdirde çok parlak olduğu için Güneş’in görünmeyen bir özelliği olan makul bir Solar Corona yarattılar. Nihai etkisi hiçbir şekilde çarpıcı olmayan, bilimsel mucizelerle dolu bir sanat eseri olduğu açıktır.

Instagram’da paylaşılan tüm fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu