Haber

6’lı masanın adayını açıklayacağı gün belli oldu.

Millet İttifakını oluşturan altı siyasi parti genel başkanlarının katıldığı “Liderler Buluşması” Saadet Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Liderler Buluşması’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve YETERLİ Partisi Genel Başkanı Meral Akşener öne çıktı.

PAZARTESİ YENİ TOPLANTIDA KARAR ALINMADI

Ortak açıklamada, “Genel başkanlar partilerini yetkili kurullara bildirdikten sonra 6 Mart 2023 tarihinde Saadet Partisi ev sahipliğinde nihai bildiriyi kamuoyu ile paylaşmak üzere bir araya geleceğiz.” söylendi.

ADAY OLMALIDIR

Başkan adayının bugünkü görüşmeden sonra çıkması bekleniyordu.

Son olarak 18 Şubat’ta “Deprem Özel Gündemi” ile altı masa toplantısının başkanları toplantının ardından yaptıkları açıklamada, “Milli İttifak olarak önceden planladığımız ve önceden planladığımız rutin toplantımızı gerçekleştireceğimizi ve Depremin ardından ertelenen 2 Mart Perşembe günü Saadet Partisi ev sahipliğinde sizleri bilgilendireceğiz” dedi.

YÜKSEK HIZLAR DİKKAT ÇEKMEDİ

Adayın ilk kez görüşüleceği 6 masalı toplantıda, önceki toplantılara göre yüzlerin gülmediği ve gergin bir havanın hakim olduğu fotoğraf karelerine de yansıdı.





ADAYLIK KRİZİ AYLARDIR SÜRDÜ

6’lılar tablosunda adaylık için kendisini sürekli öne çıkaran Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın isimleri de zaman zaman gündeme getirildi.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP’de onaylamaması ve sürekli olarak İmamoğlu ve Yavaş kartlarını öne sürmesi CHP’de büyük rahatsızlık yarattı.

Bu duruma karşı Kılıçdaroğlu’nun ‘Belediye başkanları görevlerine devam edecek.’ Adaylık konusunda ortak tavır alınamaması durumunda açıklamalarda bulundu.

 

habersivasli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu