Teknoloji

2024’ün En İyi Renkli Lazer Yazıcıları Testlerde Belli Oldu

Lazer yazıcılar yüksek fiyatları ile alım gücünü zorluyor. Peki, en iyisi hangisi? İşte 2024’te alınabilecek en iyi renkli lazer yazıcılar…

En iyi renkli lazer yazıcılar ek özelikleriyle kolaylık sağlayabildiği gibi para tasarrufu da sağlayabiliyor. Özellikle sürekli çıktı ihtiyacınız varsa lazer yazıcılar en iyi ve ekonomik seçeneklerden birisi olacak. Evlerde ya da ofis gibi ortamlarda kullanılabilecek lazer yazıcılar, piyasaya göre ekonomik bir çıktı seçeneği sunuyor. Renkli olmaları sayesinde baskı konusunda esneklik yaratacak olan lazer yazıcılarda satın almadan önce performans, güvenilirlik, baskı seçenekleri ve toner fiyatları gibi çeşitli kriterlere göre inceleme yapılması gerekiyor.

2024’ün En İyi Renkli Lazer Yazıcılar Testlerde Belli Oldu

Hızlı ve En Sağlamı: HP Color LaserJet Pro 4301FDW

En iyi hepsi bir arada renkli lazer yazıcı olarak öne çıkan HP Color LaserJet Pro 4301FDW çok hızlı yazdırma desteği ile zaman tasarrufu sağlıyor. iyi baskı kalitesi ve iki farklı kağıt besleme tepsisiyle dikkat çeken HP modeli, kurulumda da basit. Hızlı belge yazdırmak isteyenler için ev, ofis ve küçük işletmelerde kullanılabilecek yeni model, dakika 35 renkli sayfa baskıyı yapabiliyor. Tarama hızı ise dakikada 31 sayfa. Çoğu mürekkep püskürtmeli yazıcılara göre 3 kata varan hıza sahip olan HP Color LaserJet Pro MFP 4301fdw, hızıyla değil, bütçesiyle öne çıkıyor. Mobil uygulama desteğine de sahip olan HP Color LaserJet Pro MFP 4301fdw entegre tarama ve kopyalamaya sahip.

2024’ün En İyi Renkli Lazer Yazıcılar Testlerde Belli Oldu

Alternatif: HP LaserJet Pro MFP M182nw

Mevcut modellere alternatif arayanlar için HP’nin öne çıkardığı model ise HP LaserJet Pro MFP M182nw. Sağlam yapısıyla dikkat çeken modelde fotoğraf ve metin baskı kalitesi oldukça üst düzeyde. Geniş dokunmatik ekranıyla kontrolü sağlayan model, yoğun kullanımlar için uygun kağıt beslemelerine sahip değil. Ancak çok işlevselli yapısı ile yazıcı dışındaki ihtiyaçlara da yanıt veren HP LaserJet Pro MFP M182nw, fotoğrafçılar için yetersiz kalsa da günlük kullanımlar için ideal.  Dakikada 22 sayfa baskı yapan lazer yazıcı, 50 kağıtlık beslenme bölümü ile yetersiz kalabiliyor.

2024’ün En İyi Renkli Lazer Yazıcılar Testlerde Belli Oldu

Fotoğraflar İçin En İyisi: Brother MFC-L3720CDW

Fotoğraf kalitesindeki baskısıyla öne çıkan Brother MFC-L3720CDW, kalitesiyle dikkat çekiyor. yüksek toner fiyatı ve çift yönlü yazdırmada otomatik besleme olmaması en büyük eksiği. Ancak uygun fiyatlı, fotoğraf yazıcısına ihtiyaç duyulduğu takdirde piyasadaki en iyi model Brother MFC-L3720CDW. Orta düzeydeki işletmelere ve çalışmalarda kullanılabilecek yazıcı, 3.7 inçlik dokunmatik ekran ile kontrol sağlıyor. 250 sayfalık besleme tepsisiyle işlerin kolaylaştığı modelde  faks gibi ekler de bulunuyor.

2024’ün En İyi Renkli Lazer Yazıcılar Testlerde Belli Oldu

Ofisler İçin Hepsi Bir Arada Çözümü: Brother MFC‐L8905CDW

Ofisler için en iyi hepsi bir arada ölçeklenebilir lazer yazıcı olarak öne çıkan Brother MFC‐L8905CDW, hızlı yazdırma süresi, dupleks desteği, ekonomik maliyetleriyle avantaj sağlıyor. Uygun fiyatlarıyla uzun vadede ekonomik bir çözüm olan Brother versiyonunda dolu kartuşlar ile 9000 siyah sayfa, 8000 renkli sayfa baskı alınabiliyor. Yüksek kapasiteli kağıt beslemeleri ile çoklu baskılarda öne çıkan modelde dakikada 33 sayfa baskı destekleniyor. Yazıcının yanı sıra faks, tarama, kopyalama ve yazdırma işlevlerinde çift yönlü özellikler sunan yazıcı üstelik Wi-Fi, Ethernet veya USB ile bağlantı seçeneklerine sahip.

En İyi Fiyatlı Yazıcı: Brother HL-L3270CDW

Brother kalitesine uygun fiyatla ulaşmak isteyenlere hitap eden Brother HL-L3270CDW, Google Drive gibi farklı platformlar üzerinden yazdırma desteği sunuyor. Kablosuz ve kablolu bağlantıları destekleyen yazıcı, üstelik standart kağıtların dışında karton ve zarf gibi farklı alanlara da baskı yapılıyor. Küçük yapısı ile alan sorunu yaşayanlara hitap eden model dakikada 25 sayfalık baskı sunuyor. Ekonomik malzemeleriyle Brother kalitesini sunan bu versiyon, taşınabilirlik noktasında da diğerlerine göre avantajlı.

2024’ün En İyi Renkli Lazer Yazıcılar Testlerde Belli Oldu

HP Color LaserJet Enterprise MFP M480f

Orta ölçekli işletmeler için en iyi renkli lazer yazıcı olarak kabul gören HP Color LaserJet Enterprise MFP M480f, kompakt yapısıyla dikkat çekiyor. Sağlam gövdesi ve özellikleriyle dikkat çeken yazıcıda akıllı telefon desteği gibi esnek cihaz bağlantılar mevcut. MFP M480f’te belge konusunda tüm ihtiyaçlara yanıt verecek özellikler barınıyor. Otomatik besleme, çift taraflı yazdırma, düz yataklı tarayıcı gibi özelliklerine sahip MFP M480f modelinde dakikada 29 sayfalık çıktı alınabiliyor.

İşte En İyi Lazer Yazıcılar (2024)

2024 itibariyle yukarıdaki ayrıntılı bilgilere göre en iyi lazer yazıcı seçenekleri şöyle;

  • En iyi hepsi bir arada renkli lazer yazıcı: HP Color LaserJet Pro 4301fdw
  • Küçük işletmeler için en iyi renkli lazer yazıcı: Canon MF656Cdw
  • Fotoğraflar için en iyi lazer yazıcı: Brother MFC-L3720CDW:
  • En iyi bütçeli renkli lazer yazıcı: Brother HL-L3270CDW:
  • Ofisler için en iyi hepsi bir arada en iyi lazer yazıcı: Brother MFC‐L8905CDW:
  • Orta ölçekli işletmeler için en iyi renkli lazer yazıcı: HP Color LaserJet Enterprise MFP M480f

Lazer yazıcılarda sizin favoriniz hangisi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu