Haber

15. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonunda Kenyalı sporcular birinci oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen ‘Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’ Tarsus’ta koşuldu. Etkinlikte erkeklerde Kenyalı sporcu Benard Cheruiyot Sang, kadınlarda ise Ivyne Jeruto Lagat birinci oldu.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetler Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 15. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu, tarihi kent Tarsus’ta gerçekleştirildi. Sporcular ve vatandaşlar, Tarsus’un tarihi ve kültürel dokusu içerisinde koşarak yarı maratonun heyecanını yaşadı. Tarsus Yarı Maratonuna Türkiye’nin yanı sıra Tacikistan, Rusya, Belarus, Çek Cumhuriyeti, Kenya, Almanya, Kırgızistan, Moldova, Fas ve Türkmenistan’dan da sporcular katıldı. 21 kilometrede toplam 463 sporcu yarışırken, Halk Koşusu’nda yaklaşık 5 bin vatandaş koştu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vaha Seçer de Halk Koşusu’nda binlerce kişiyle birlikte 3 kilometre koştu.

Son 3 yılın şampiyonu Sang bu yıl da geleneği bozmadı

Genel klasmanda erkeklerde birinciliği 1.05.10 ile Benard Cheruiyot Sang, ikinciliği 1.05.16 ile Frankline Keitanyi Ngelel, üçüncülüğü ise 1.05.21 ile Laban Kipkemboi elde etti. Kadınlar genel klasmanında ise 1.12.29’la Ivyne Jeruto Lagat birinci, 1.16.07’yle Derya Kunur ikinci, 1.16.54’le Sümeyye Erol üçüncü oldu.

“Sporun en temel faydası insanları bir araya getirmesidir”

Ödül töreninde Başkan Seçer, genel klasmanda kadın ve erkeklerde ilk üçe girenlere ödül ve madalyalarını verdi. Seçer, “Yarı maratona 463 sporcu katıldı ve 21 kilometrelik maratonu tamamladı. Yetenekler övgüye tabidir. Dereceye giren sporculara ödül verdik ama benim gözümde dereceye giren herkes. Önemli olan buraya gelmek, önemli olan buraya gelmek.” Çabalamak, bir arada olmak. Sonuçta amacımız derece almak, şampiyon olmak.” “Ama bence sporun asıl faydası insanları bir araya getirmesidir. Bu güzel organizasyonda hepimiz buradaydık. Halk Koşusu’na binlerce kişi katıldı. Ben de katıldım, madalya aldım, sevindim. katılmaktır” dedi.

“100. yılımıza denk gelmesi ayrı bir keyif ve değer katıyor.”

Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümüne denk gelmesinin ‘Tarsus Yarı Maratonu’nu daha da önemli hale getirdiğini belirten Seçer, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılını yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Cumhuriyet’ dedi. özellikle yetimlerden biri.’ 15. Yarı Maratonu 100. yıl dönümüne denk geliyor.” Günümüz yarışmalarına ayrı bir güzellik, önem ve zenginlik katmaktadır. Cumhuriyet medeniyettir, sanattır, kültürdür, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ demektir. Cumhuriyet her şeydir. Her şeye rağmen bu ülkede kadın-erkek ayrımı yapmadan özgür bir birey olarak yaşıyorsak, “Eğer Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan her birey, devlet önünde eşit vatandaş olma hakkına sahipse, bunu Cumhuriyet’e borçluyuz.” laik cumhuriyet” dedi.

“Önemli bir Maraton 10 Aralık’ta yeniden koşulacak”

Hem insanların sosyalleşmesi hem de Mersin’in tanınması açısından sportif faaliyetlerin çok önemli olduğunu dile getiren Seçer, “10 Aralık’ta yine önemli bir maraton, ‘5. Uluslararası Mersin Maratonu’ koşulacak. Yurt dışından ve ülkeden önemli koşucular katılacak.Mersin’imiz tanınsın, bilinsin.Mersin’imiz çok güzel bir şehir.Mersin’imiz insanı,doğası,denizi ve Toroslarıyla çok güzel.Bu yarışmalar ve etkinlikler sayesinde gelenler Başka şehir ve ülkelerden şehrimize gelerek Mersin’i tanıyacak ve fahri şehir elçisi olacaklar. “Gidip Mersin’imizi, Tarsus’umuzu anlatacak” dedi. – MERSİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu